El baròmetre i el Tram

Arran de l’últim baròmetre municipal, la conclusió més significativa que han tret els portaveus de l’Ajuntament de Barcelona és que una part important dels barcelonins estan a favor de la connexió del tramvia per la Diagonal. A partir d’aquí i possiblement per camuflar la desaprovació generalitzada que fan els barcelonins de la seva gestió en el mateix baròmetre, han rellançat la seva històrica proposta sobre el tramvia.

La manipulació que periòdicament es realitza de l’opinió pública amb el baròmetre municipal arriba al zenit amb el tema del tramvia. En un món en què els recursos econòmics són cada vegada més escassos, la interpel·lació que s’hauria de fer als barcelonins és si prefereixen que es destinin més de 200 milions d’euros –més de 33.000 milions de les antigues pessetes– a connectar el tramvia per la Diagonal o bé prefereixen que aquesta quantitat es destini a la construcció d’habitatges públics de lloguer social, per afavorir que la nostra joventut es pugui independitzar a una edat raonable. És obvi que una decisió d’aquest tipus limitarà en gran mesura la resta d’inversions de l’Ajuntament els propers anys.

Considerant que en el tema del tramvia existeix una alternativa prou eficient i sense una inversió significativa, l’autobús D30, proposo a l’Ajuntament que inclogui en el proper baròmetre municipal l’elecció entre aquestes dues opcions i que sigui transparent i publiqui els resultats de l’en­questa.

https://www.lavanguardia.com/participacion/cartas/20190114/454116365961/el-barometre-i-el-tram.html

ANDREU LITE LITEBARCELONA

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *