El tramvia de Colau

Quina barra! El ple municipal de Barcelona ha aprovat la unió del tramvia per la Diagonal amb un pacte polític que deixa molt contents Ada Colau i els que li han donat suport. Els aspectes tècnics i el referèndum que es va fer anys enrere no compten per a res? Aquesta decisió em sembla més un acte preelectoral de tots plegats que un exercici de responsabilitat i seny.

En una entrevista, l’alcaldessa ha dit que les enquestes mostren que la majoria dels ciutadans volen el tramvia pel mig de la Diagonal. Quin valor tenen unes enquestes (pagades per ells mateixos) en front d’una votació?

Ho sento, no ho veig clar. Estic a favor del bus elèctric. Menys inversions i més flexibilitat per modificar i adequar els trajectes que creuen i/o passen per la Diagonal. I més seguretat, perquè als tramvies els costa més frenar. Els tècnics haurien de dir la seva amb independència i sense pressions ni interessos de cap mena.

Demano que ens ho tornin a preguntar després d’informar degudament amb els pros i els ­contres. És massa transcendent per al futur de la ciutat –sobretot desprès d’unes actuacions recents– per deixar-ho en mans d’una ­decisió purament política i conjuntural.

https://www.lavanguardia.com/participacion/cartas/20190201/46136645970/el-tramvia-de-colau.html

JOSEP SOLER LLADÓBARCELONA

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *