Esperant el tramvia

Llegeixo un nou informe fet públic per a la possible implantació del tramvia en el tram central de la Diagonal (“Aval tècnic al tramvia si genera un fort descens del trànsit”, Viure, 23/V/2017). Aquest estudi realitzat per la UPC assegura que programant bé els senyals semafòrics per a donar preferència al tramvia, aquest tindria una velocitat comercial superior als 17 km/h, que es veu és tot un record.

El més important és que diu que si es regulessin adequadament els semàfors milloraria el trànsit en tots els carrers travessers reduint els temps d’espera dels cotxes. Vist això, està clar que el primer que s’ha de fer és procedir a la regulació dels semàfors en aquest sentit, com si ja tinguéssim el tramvia i veure si realment aquesta millora es pro­dueix. Entretant, els autobusos també podrien beneficiar-se de l’augment de velocitat comercial.

Un cop fet l’experiment, si surt bé, podríem decidir gastar-nos els diners per construir el famós tramvia. Si ho fem al revés i les previsions dels estudis no són certes, haurem llençat els diners i ja no podrem tornar enrere. A què esperen els responsables?

http://www.lavanguardia.com/participacion/cartas/20170531/423055566677/esperant-el-tramvia.html

RAMON GARCIA I RIERA, Barcelona

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.