Autobús elèctric, el futur de la mobilitat?

Barcelona comença a introduir l’autobús elèctric, una aposta clau pel futur,
que podria ser una bona alternativa al Tramvia

Cada vegada van apareixent nous sistemes de transport intel·ligents, elèctrics, beneficiosos pel medi ambient, pràctics, econòmics i que faciliten la vida dels passatgers. Aquests nous sistemes ens fan replantejar la mobilitat dins de les ciutats tal com les coneixem. No només pel que fa als vehicles privats, molt més difícils de controlar, sinó especialment en relació als mitjans de transport públics.

Aquesta és una proposta molt suculenta, especialment ara que Barcelona té uns nivells de contaminació de l’aire tan elevats. Gran part de la culpa la tenen les cotxes que circulen per la ciutat dia rere dia. Un transport públic més atractiu, podria reduir el nombre de vehicles.

Però mentre a Barcelona s’està debatent construir un tramvia per la Diagonal, el projecte mare de l’actual govern municipal (una proposta amb molts detractors), ja existeixen autobusos elèctrics que no necessiten catenàries ni vies per circular. Per la qual cosa, es converteix en un mitjà de transport més econòmic, lleuger, i ràpid que el tramvia. Amb l’avantatge que no es necessita més capital que la inversió inicial per comprar els vehicles.

http://www.catdialeg.cat/autobus-electric-futur-mobilitat/

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *